Csapó Lajos

Valamikor a 70-es évek elején találkoztam először a rádiózással. A Budapesti Műszaki Egyetem kollégiumában volt egy aránylag jól felszerelt stúdió, no meg egy jó stúdiós gárda. Megkértek, hogy csatlakozzam hozzájuk, ugyanis ismerték a korábbi katonai helyi rádiós múltamat.

Jó pár hónapot dolgoztam is ebben a „Kolesz Rádióban”, de nemsokára befejeztem az egyetemi tanulmányaimat, és emiatt búcsút kellett intenem a „kolinak” és így a rádiózásnak is. Lehet, hogy sokan nem tudják, de az idő tájt ott kezdett rádiózni a néhai Déri János is, mint gépészmérnök hallgató.

Ezek után haza jöttem Békésre, és a szakmámban dolgoztam különböző helyeken és beosztásokban. Szabadidőmben zenekarban játszottam, majd lemezlovaskodtam, mintegy tizenhat évet. A kilencvenes évek elejétől már magánvállalkozó lettem, és figyeltem, hogyan indulnak a helyi rádiók. Egy volt munkatársam révén - húsz év után - ismét rádió mikrofon elé kerültem, de már természetesen nem a vezetékes kolesz rádió, hanem a csabai Róna Rádió stúdiójában. Ezután következett a Music Rádió, majd a Csaba és a békési Beach Rádió. Itt főként zenei műsorokat vezettem, de sokszor írtam rádiójegyzeteket is.

A Torony Rádióban megalakulása (1995) óta dolgozom, és az éppen aktuális műsorok műsorvezetője vagyok.