Toldi Szabolcs

Már kisgyerekként megrögzött rádióhallgató voltam, erről türelmes családom tanúskodhat a leginkább. Az évek múltával úgy éreztem, én is szívesen konferálnék dalokat,  hallgatói üzeneteket, tájékoztatnék az időjárásról.

Elsőéves gimnazistaként jelentkeztem a rádióba gyakornoknak. Nem volt egyszerű, de a kezdeti bizonytalanságom ellenére a rádió főszerkesztője, Rácz Attila bizalmat szavazott nekem, amiért a mai napig hálás vagyok, akárcsak a kollégáim által nyújtott támogatásért. A középiskola mellett tehát elkezdtem a rádiózást, gyakran teljesítettem hallgatói kívánságokat, de azóta szinte mindent kipróbáltam: vezettem reggeli információs magazint, múltidéző zenei műsort, toplistát. Azt gondolom, a Toronyhoz hasonló helyi rádióknál, tévéknél néhány év alatt olyan gyakorlati tudásra tehet szert az ember, amit később jól kamatoztathat.  

Időközben leérettségiztem, majd egy kitérő következett, hiszen rövid ideig Németországban és Svájcban éltem, ahol elsajátítottam a vendéglátás alapjait, a helyi gasztronómia ismereteit, hazatérve felsőfokú idegenforgalmi végzettséget szereztem. A külföldön eltöltött hónapok során rengeteg érdekes embert, számomra korábban ismeretlen kultúrát ismerhettem meg. Ennek ellenére úgy érzem, az éter hullámain történő „szolgáltatatás” közelebb áll hozzám.

Később egy éven át ügyintézőként, technikusként tevékenykedtem a rádiónál: reklámokat gyártottam, részt vettem a rádió zenei állományának a bővítésében, hangképes beszámolókat készítettem elő az adáshoz. „Tornyos” teendőim mellett a rádiózás egy számomra új, teljesen más műfajában is kipróbáltam magam. A Rádió Hírszolgálatnál külhoni és belföldi történésekről kezdtem el tájékoztatni a nagyérdeműt, országszerte.

Egy átlagos főiskolás mindennapjait élem 2012 ősze óta Budapesten, szabadidőmben
színjátszó körbe járok, sportolok, de nem szakadtam el a Toronytól.