Miami hősérülések frissítése

A Miami Heat lövöldözős gárdája, Tyler Herro várhatóan először lép pályára, mióta kézsérülést szenvedett a rájátszás nyitómérkőzésén. A Heat kiesőmérkőzésen játszik hétfő este a Denver Nuggets ellen a 2023-as NBA-döntő 5. meccsén.

A Nuggets sorozatban 3-1-re vezet, a Heat pedig egy kötelező nyerési helyzettel néz szembe, miután péntek este elveszítette a 4. meccset Miamiban.

A Nuggets megnyerte az 1. meccset Denverben, mielőtt a Heat megszerezte a győzelmet a 2. meccsen az NBA döntőjébe vezető úton 1-1-re. Amikor a sorozat a következő két meccsen Miamiba került, a Nuggets győzött, és megnyert két egymást követő idegenbeli meccset, 3-1-re vezetve.

Az 5. meccs visszatér Denverbe, ahol a Nuggetsnek esélye van arra, hogy megszerezze első bajnoki címét hazai pályáján, a Ball Arénában.

Az Oddsmakers úgy nyitotta meg az 5. játékot, hogy a Nuggets -9 kedvenceként telepítette otthon. A pontkülönbség továbbra is -9, és nem változott, amikor a Heat hétfő reggel megkérdőjelezhetővé tette Herro státuszát.

Herro megpróbál játszani a Do-or-Die 5. Játékban

Herro a Milwaukee Bucks elleni nyitósorozatban eltörte a jobb kezét, a sérülés miatt műtétre volt szükség. Annak ellenére, hogy a Heat elveszítette Herro-t, még így is sikerült az első körben megzavarni a #1 Buckst, mint #8-as kiemelt.

A Heat térdsérülése miatt elveszítette a tartalékvédőt, Victor Oladipót is, de így is sikerült nyernie egy rövidke csapattal.

A Heat az elmúlt négy szezonban harmadszor találkozott a Boston Celticsszel a Keleti Konferencia fináléjában, és legyőzte a nagy favoritnak számító Celticst Herro nélkül, így bejutott az NBA döntőjébe.

Az NBA döntőjében a Heat küzdött a Nuggets megfékezésével. Az első négy meccsen nem szereztek gólt, és egy további gólszerzőt is használhattak, mint Herro, miután a kiscsatár, Caleb Martin (6,8 pont) és a lövővédő Max Strus (4,3 pont) jéghideg volt az utolsó négy meccsen.

A Heats védelmében is voltak gondok, és képtelen volt lelassítani a lendületes, center Nikola Jokic és a gárda Jamal Murray duóját, akik meccsenként 54,1 pontot és 18,5 gólpasszt gyűjtöttek.

Herro volt az NBA hatodik embere az elmúlt szezonban. Ebben a szezonban kezdőként léptek fel, és meccsenként 20,1 pontot, 5,4 lepattanót és 4,2 gólpasszt átlagolt. 37,8%-ot is lőtt 3 pontosból.

Herro egy gólszerző és játékmester, aki boldogul a pick-and-roll akciókban, és akinek a legnagyobb felelőssége a védelme.

Herro a Heatnél gyakorolt az elmúlt héten, de a sérülése nem gyógyult be teljesen, és még mindig fájt a lövő keze. Herro játékidőben fog dönteni, és várhatóan leszáll a kispadról, ha az 5. meccsen játszik.

Az NBA-döntő 5. fogadási mérkőzése

A Nuggets 3-1-re áll a pontkülönbség ellen az NBA döntőjében. A Heat az első négy meccsen alulmaradt játékosként volt telepítve, és ők egy +9-es road underdognak számítanak, akik a denveri 5. meccsre készülnek. A Heat ebben az utószezonban 8-2 ATS-sel alulmarad.

A pontösszeg 3-1 az NBA döntőjében. Az 5. játék összpontszáma 209,5 felett/alatt.

A Nuggetsnek -5000 az esélye a sorozat és az NBA-bajnokság megnyerésére. A Heat +2000-rel alulmaradt a ritka visszatéréshez, miután 3-1-es hátrányba került.

Jokic a konszenzusos fogadások favoritja az NBA-döntő MVP-jének megnyerésére -5000-es szorzóval, az NBA-döntő kezdetekor pedig csak -360 volt az esélye. Murray és Jimmy Butler a legszorosabb versenytárs +3000-es szorzóval az NBA-döntő MVP-jének megnyerésére.

Jokic meccsenként 30,1 pontot, 13,3 lepattanót és 9,8 gólpasszt átlagol az utószezonban. Az NBA döntőjében Jokic meccsenként 27,8 pontot, 14,5 lepattanót és 11,8 gólpasszt átlagol. 47,1%-ot lő 3 pontos távolságból.

A sorozatot öt meccs alatt lezáró Nuggets -370 szorzót fizet a DraftKings sorozat pontos eredményre vonatkozó tétje szerint. A Nuggetsnek hat meccsre van szüksége a cím megnyeréséhez +475 szorzó. Ha a Heat meg tudja nyerni a következő két meccset és kikényszeríti a 7. meccset, de a Nuggets győz, akkor a hétmeccses sorozat eredménye +900.

Ha a Heat három meccset zsinórban tud nyerni, hogy hét meccsen megnyerje a bajnokságot, akkor ez a tét +2000 szorzóval jár.